ylavalikko

Tyrnävän Perunamarkkinoilla nostettiin poliittista satoa

Kansanedustajaehdokkaat Mikko Salmi (vas. ensimmäinen), Tytti Tuppurainen ja Pirkko Valtanen

Lauantainen markkina-aamu valkeaa syksyisen kirpeänä, mutta poutaisena. Tyrnävän jokavuotisille perunamarkkinoille teltan pystytykseen ovat lähteneet Esa ja Sanna, ja pian Tyrnävän demareiden teltta komeiliee esitteineen ja karkkeineen vastaanottamaan markkinaväen. Esa ehtii vähän juuriharjalla pesaista teltan jo useilla markkinoilla sotkeutunutta helmaa.

Perunamarkkinat järjestettiin tänä vuonna 23. kerran ja ne ovat Tyrnävän oma ”Oktoberfest”; Sadonkorjuujuhla. Tarjolla on tietenkin perunaa, mutta myös paljon muuta syksyn satoa, käsitöitä ja muita enemmän tai vähemmän paikallisia tuotteita. Markkinatunnelmaan tänä vuonna nostatti runopoika Daniel Helakorpi, Peetu-pelle sekä orkesteri Pekka Niskan pojat.

Tarjolla myös poliittista satoa

Rauhallisen aamun jälkeen demarieden teltalle saapuu lisää väkeä sekä markkinakävijöistä että paikallisista aktiiveista. Markkinoiden ”politiikkanurkassa” ovat useat puolueet edustettuna, joten keskustelua päivän polttavista aiheista odotetaan herkeämättä. Yhteistyötä myös tyrnäväläisten pienpuolueiden kanssa on ehditty miettimään päivän kuluessa.

Kansanedustajat Tytti Tuppurainen ja Raimo Piirainen tulivat markkinatunnelmasta nauttimaan ja väkeä porisuttamaan. Myös kansanedustajaehdokkaat Tomi Taka-Eilola, Sari Halonen, Pirkko Valtanen ja Mikko Salmi poikkesivat väen jututettavaksi.

Ihmiset pysähtyvät ottamaan karkin kulhosta tai esitteen pinosta. Osa kiiruhtaa jatkamaan seuraaville kojuille ja osa jää pohtimaan asioita pitemmäksikin aikaa. Keskustelunaiheina tyrnäväläisillä on muun muassa SDP:n puheenjohtajan vaihdos, lapsilisät, pohjoisen politiikkojen keskeinen yhteistyö ja eduskuntavaalit.

Iltapäivää kohti tuuli hieman yltyy ja syksyiset pilvet kerääntyvät taivaalle. Tästä motivoituneina markkinaväki siirtyy  hiljalleen koteihinsa viikonlopun viettoon. Markkinat voidaan jälleen onnistuneiksi. Kävijöiden toivotaan ylittäneen 10 000 henkilön määrän.

Lopuksi Tyrnävän Demarit haluavat lähettää terveisiä kävijöille. Tapahtuman onnistumiseen ollaan tyytyväisiä ja eritoten siihen, että saatiin jututtaa väkeä ja vaihtaa ajatuksia.

Sanna Lakso

Ei kommentteja.

Vastaa