ylavalikko

KAUPUNKIRAKENTAMINEN TUO TYÖTÄ

09.03.2017

Oulussa puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta kovalla kiireellä. Osittain sen seurauksena myös entisiä toimivia tiloja jää tyhjilleen. Selkeän kuvan asiasta saa kun ajelee Limingantullista kohti keskustaa tai kävelee kaupungin ytimessä aivan Oulun uuden valkean lähettyvillä. Helposti herää kysymys mitä tyhjäksi jääviin tiloihin tulee? Kuitenkin minusta on mukavaa katsella ja totutella uuteen ja toivon, että tyhjiksi jääviin tiloihin saadaan uutta ja kunnollista toimintaa.

Toivottavasti nyt ja tulevaisuudessa osataan rakentaa kunnollisesti ja niin, että kaikki hometta aiheuttavat asiat osataan jo rakennusvaiheessa ja rakennusten ikääntyessäkin kitkeä pois. Terveellinen asuminen ja terveellinen asiointi ja oleminen kaikissa rakennuksissamme niin julkisissa kuin yksityisissäkin on meidän kaikkien etu.

Uusien hotellien rakentaminen torinrantaan ja muuallekin kaupunkiin herättää minussa huolta onko niiden käyttöaste ja tuottavuus sitä luokkaa, että niitä kannattaa niin paljoa rakentaa kuin tällä hetkellä vaikuttaa?

Entisenä kuljetusalan ammattilaisena ja kaupungin katuja erilaisilla ajoneuvoilla vuosikausia ajaneena Oulun keskustan katujen rakentaminen ja niiden pintojen hyvä kokonaisuus on mielestäni ensiarvoisen tärkeää. Minusta katujen asfaltoinnilla saadaan paras tuntuma ajella niitä pitkin. Sehän edellyttää kunnollisten routasuojauksien tekemistä katujen alle ja uuden asfaltin valamista katujen ylle. Kyllä tuo Uudenkadun pätkä Diakonissalaitoksen kohdalta kohti Limingantullia on lopultakin saatava kunnolliseksi. Kysyä sopii mikä siinä mättää, että se vuosikymmenet on kuin ajaisi jotakin perunapeltoa pitkin? Kysykää vaikka taksikuskeilta!

Kaupungin upeat pyörätiet niiden rakentaminen ja kunnossapitäminen on ensiarvoisen tärkeää. Myös talvikunnossapitoon olisi saatava lisää resursseja kunnollisen lumenaurauksen ylläpitämiseksi. Hyvän kaupunkirakentamisen näen positiivisena asiana ja tuohan se sitä kaivattua työtä kaikille alan yrittäjille ja työntekijöille.

Jukka Holtinkoski
kuntavaaliehdokas (sd.)
Oulu

Ei kommentteja.

Vastaa